XI. mezinárodní sympozium o češtině jako cizím jazyku

Již pojedenácté se na Filozofické fakultě UK uskuteční mezinárodní sympozium o češtině jako cizím jazyku Bohemistika 2024 s podtitulem „Bohemistika v jazykovém a kulturním kontaktu se světem“, tradičně ve vazbě na 67. běh Letní školy slovanských studií FF UK.

Badatelé z různých domácích i zahraničních výzkumných oblastí propojených kontrastivním pohledem na jazyk, jeho osvojování, užívání a korpusové zpracování se budou setkávat na praktických workshopech, plenárních přednáškách a prezentacích diskusních příspěvků věnovaných Společnému evropskému referenčnímu rámci jazyků, zděděnému jazyku, fonetice, lingvodidaktice, frazeologii, jazykovým korpusům a literatuře. Doprovodný program zahrne například představení divadelních a filmových projektů Ústavu bohemistiky pro cizince a komunikace neslyšících FF UK nebo výlet na zámek v Lužanech konaný pod záštitou „Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových“.

 

 

Podrobnosti události

Začátek události
5. 8. 2024 14:00
Konec události
9. 8. 2024 20:00
Místo konání
FF UK
Webové stránky
https://bohemistika.sympozium.ff.cuni.cz
Organizátor
Ústav bohemistiky pro cizince a komunikace neslyšících, Ústav českého jazyka a teorie komunikace, Ústav českého národního korpusu
Typ události
Konference a přednášky
Přílohy
Program