Máte nápad na projekt či aktivitu, která podpoří udržitelný rozvoj na Univerzitě Karlově? Zapojte se do druhého kola studentské grantové výzvy UK

Do výzvy na podporu udržitelného rozvoje univerzity se mohou hlásit studující všech studijních programů na Univerzitě Karlově, jednotlivci i skupiny. Termín pro podávání přihlášek je 30. dubna 2024.

Granty jsou určeny na studentské aktivity a projekty, jejichž záměrem je přispět k naplňování Cílů udržitelného rozvoje v prostředí UK, a navazují tak na připravovanou Strategii udržitelného rozvoje UK.

Projekty mohou být zaměřeny na inovace v rámci studentského života, fakultního či akademického prostředí i naplňování třetí role univerzity. Může se tak například jednat o nový udržitelný prvek ve studentském prostředí, vzdělávací aktivitu nebo osvětovou kampaň využitelnou v univerzitním nebo veřejném prostoru.

Na všechny projekty je alokovaná částka 350 tisíc Kč. Jeden projekt může požadovat částku maximálně 60 tisíc Kč. Podpora bude vyplacena formou účelového stipendia.

Vybraný projekt musí být realizován a dokončen do 12. prosince 2024. Do stejného data je nutné odevzdat také závěrečnou zprávu na předepsaném formuláři.

Přihlásit se můžete prostřednictvím formuláře zde. Přijímají se také projekty vypracované v anglickém jazyce.

Veškeré informace a podmínky výzvy naleznete na webu Udržitelného rozvoje UK.


Související články