Jiří Jirát, Bedřich Košata: Statistiky využívanosti elektronických informačních zdrojů v CzechELib a standard COUNTER

Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK zve na přednášku Jiřího Jiráta a Bedřicha Košaty na téma „Statistiky využívanosti elektronických informačních zdrojů v CzechELib a standard COUNTER“, která se bude konat 27. listopadu 2023 od 10:50 online v MS Teams.

Jiří Jirát působí v Národní technické knihovně jako vedoucí Národního centra CzechELib, Bedřich Košata z Big Dig Data vyvíjí softwarový nástroj CELUS pro statistiku využívanosti elektronických informačních zdrojů, který konsorcium CzechELib využívá od roku 2020. Ve své přednášce představí, jak lze sledovat využívanost elektronických informačních zdrojů a jak vám v tom může pomoci standard COUNTER a špičkový nástroj CELUS. Během přednášky se seznámíme s praktickými zkušenostmi z CzechELib a možnostmi, jak využít statistiky pro řízení akvizice.

Přednáška se koná v rámci cyklu Odborné fórum, platformy pro setkávání studentů a studentek s odborníky, která se každý týden věnuje aktuálním otázkám a tématům z oblasti informační vědy, knihoven, technologií a nových médií. Přednášky jsou kromě studentů ÚISK FF UK otevřeny také zájemců z řad veřejnosti.

K přednáškám se můžete připojit online přes MS Teams (kód místnosti Q6SICLA, případně odkaz zde) nebo sledovat záznamy z přednášek na YouTube.

Spolupořadatelem Odborného fóra je Česká informační společnost, z. s.

Podrobnosti události

Začátek události
27. 11. 2023 10:50 - 12:20
Místo konání
MS Teams
Webové stránky
https://uisk.ff.cuni.cz/cs/pro-verejnost/odborne-forum/
Organizátor
Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK
Typ události
Konference a přednášky
Přílohy
Program