Studujete na střední škole a chcete zjistit, jak probíhá vyučování na FF UK? Zúčastněte se otevřených přednášek v rámci projektu Filda na zkoušku

V zimním semestru 2024/25 se můžete zúčastnit přednášek z následujících oblastí: sociologie, fonetiky, pedagogiky, lingvistiky, historie, filozofie, etnologie, archeologie, andragogiky, balkánských studií, středoevropských studií, filmových studií, latinských studií a bohemistiky pro cizince.

Z důvodu kapacity místností, ve kterých se přednášky konají, je kapacita účastníků ze středních škol omezena. Proto je nutné se předem registrovat v rezervačním systému, kde si vyberete konkrétní předmět a rezervujete si místo.

Přednášky se konají ve více budovách FF UK po Praze 1, a to v hlavní budově na náměstí Jana Palacha 1/2, v budově v Celetné 20 a 13, Hybernské 3 a Na Příkopě 29. U každé nabízené přednášky je po jejím rozkliknutí v rezervačním systému uvedena budova, číslo místnosti a čas výuky. Po příchodu na místo se nemusíte nikomu ohlašovat, pouze se usaďte a užijte přednášku.

V případě zájmu o přednášku, kterou nenaleznete v rezervačním systému, se můžete obrátit na ústav nebo katedru, kde se daný předmět vyučuje, a s vyučujícím se domluvit na vaší účasti. Přednášky na vysokých školách jsou vždy otevřeny zájemcům z řad veřejnosti, pouze je nutné se předem domluvit z kapacitních důvodů.


Související články