Hrajete na hudební nástroj nebo rádi zpíváte? Zapojte se do Sboru či Orchestru Univerzity Karlovy

Máte-li chuť sdílet radost z hudby a interpretovat pod profesionálním vedením díla slavných i méně známých tvůrců, neváhejte a přidejte se do Sboru a Orchestru UK. Zkoušky pro nový semestr začínají 21. února 2024 v 19:30.

Sbor UK hledá nové zpěvačky a zpěváky všech rozsahů. Rychlá a neformální zkouška zpěvu pro potenciální nové členy sboru proběhne 21. a 28. února 2024 od 17:00 do 19:00 v Charvátově sále, U Nemocnice 1. Není potřeba se předem přihlašovat, stačí přijít na jeden z termínů.

Zkoušky sboru probíhají jednou týdně ve středu v češtině i angličtině.

Orchestr UK přijímá nové hráče smyčcových nástrojů, ale uvítá také pokročilé hráče na hoboj, fagot a lesní roh. Noví členové se smyčcovými nástroji většinou nejsou zkoušeni, ale podstupují neformální zkušební dobu, než se jejich členství schválí. Hráči na dechové a žesťové nástroje prochází konkurzem. Zájemci se musí co nejdříve předem přihlásit na e-mail info@sboraorchestruk.cz, následně obdrží noty na první zkoušku.

Zkoušky orchestru se konají většinou jednou týdně ve středu večer a během semestru proběhnou dva víkendové workshopy (13.–14. dubna a 4.–5. května 2024) – účast na obou workshopech je nezbytná.

Veškeré podrobnosti o zkouškách, orchestru i sboru naleznete na webových stránkách www.sboraorchestruk.cz.


Související články